Radna posjeta,  Saradnja

Udruženje „Izvor dobročinstva“ na svečanosti povodom 111 godina postojanja Merhameta BiH

MDD „Merhamet“ BiH ovih dana obilježava svojih 111 godina rada i postojanja. Svečanost obilježavanja godišnjice priredio je RO „Merhamet“ Mostar na čelu sa direktorom Adninom Hasićem. Ovoj svečanosti u Centru za kulturu Mostar prisustvovali su se brojni predstavnici političkog i kulturnog života Hercegovine i Mostara, direktori brojnih institucija, ali i predstavnici udruženja „Izvor dobročinstva“ iz Sarajeva.

Historijat Merhameta BiH predstavljen je kratkim filmom sa naglaskom na dugogodišnji rad i misiju ove ustanove. Uručeno je priznanje najboljem volonteru u prošloj godini g. Nihadu Čolakhodžiću, a zatim i brojnim drugim institucijama, privrednim subjektima kao i udruženjima.

Saradnja našeg Udruženja sa institucijama Merhameta BiH traje unazad nekoliko godina. U protekloj 2023. godini udruženje „Izvor dobročinstva“ na čelu sa predsjednikom Ismirom Karagom potpisalo je Memorandum o saradnju ove dvije humanitarne organizacije koje za cilj imaju pomoć socijalnim kategorijama stanovništva na području čitave BiH.

Ovim putem naše Udruženje iskazuje zahvalu na pozivu i prijemu na svečanoj 111. godišnjici rada i djelovanja Merhameta BiH dajući im punu podršku u njihovoj misiji.

Comments Off on Udruženje „Izvor dobročinstva“ na svečanosti povodom 111 godina postojanja Merhameta BiH
Close