Radna posjeta

Posjeta delegacije udruženja “Izvor dobročinstva” Muftiji travničkom

U četvrtak, 26. oktobra, delegacija udruženja “Izvor dobročinstva” predvođena predsjednikom Ismirom Karagom posjetila je uvaženog Muftiju travničkog, dr. Ahmeda ef. Adilovića. S njima je, takođe, došao i šef odjela za jetime Balkana pri kuvajtskoj organizaciji “Ihja el Turas el Islami”, Saad ez-Zafiri.

Muftija Adilović je predstavio gospodinu Zafiriju rad i projekte Muftijstva, te ga upoznao sa istorijom i značajem grada Travnika za narod Bosne i Hercegovine. Gospodin Zafiri je pohvalio dosadašnju saradnju Islamske zajednice sa udruženjem “Izvor dobročinstva”, a posebno se osvrnuo na projekat pomoći djeci bez jednog ili oba roditelja, te naglasio koliko je bitno davati podršku toj kategoriji našeg društva.

Istoga dana, u Hadži-Alibegovoj džamiji u Travniku realizovana je donacija pametne table za mekteb kojeg vodi hafiz Ibrahim ef. Bektaš. Predsjednik Udruženja Ismir Karaga stavio je akcenat na važnost vjerske edukacije kod djece i omladine i pozitivnim vrijednostima koje ona nosi, a hafiz Bektaš se zahvalio organizaciji “Ihja el Turas el Islami” i narodu Kuvajta za ovu vrijednu donaciju.

Comments Off on Posjeta delegacije udruženja “Izvor dobročinstva” Muftiji travničkom
Close