Radni sastanak/saradnja,  Službena posjeta

Službena posjeta predsjednika udruženja “Izvor dobročinstva” Rijasetu Islamske zajednice u BiH

Imajući u vidu da institucionalni angažman zahtijeva partnerski rad sa zvaničnim ustanovama države BiH, udruženje “Izvor dobročinstva” posebnu pažnju posvećuje saradnji sa Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini. Naši zajednički ciljevi su promocija dobra i univerzalnih društvenih vrijednosti, te infrastrukturno unapređenje institucija Islamske zajednice i drugih korisnih projekata.

Tim povodom, predsjednik udruženja “Izvor dobročinstva”, Ismir Karaga, posjetio je danas Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Toplu dobrodošlicu pružio mu je direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Razim-ef. Čolić, a sastanku je prisustvovala i voditeljica Odjela za saradnju sa državnim institucijama i nevladinim organizacijama, Medina Mehmedović-Mulalić.

Predsjednik Karaga predstavio je širok spektar projekata koje je udruženje „Izvor dobročinstva“, uz iznimnu podršku Države i naroda Kuvajta, do sada realizovalo u našoj domovini, stavljajući akcenat na izgradnju i adaptaciju velikog broja džamija, kao i na značajnu podršku povratnicima u manjem bh. entitetu. Pored toga, dogovoreni su zajednički projekti na polju edukacije djece bez jednog ili oba roditelja.

Na kraju sastanka, predsjednik Karaga, uručio je zahvalnicu direktoru Razimu-ef. Čoliću, te srdačno se zahvalio na gostoprimstvu, kao i na dosadašnjoj kooperaciji mnogih imama na zajedničkim projektima udruženja „Izvor dobročinstva“ i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Comments Off on Službena posjeta predsjednika udruženja “Izvor dobročinstva” Rijasetu Islamske zajednice u BiH
Close