Nagradna igra za jetime Udruženja "Izvor dobročinstva"

Svečano obilježen Dan nezavisnosti Države Kuvajt

Država Kuvajt je poznata kao veliki dobročinitelj u našoj domovini. To dobročinstvo se ogleda u mnogim projektima koje ova država, putem organizacije Ihja Turas el Islami i Ambasade Države Kuvajt, uspješno realizuje u saradnji sa udruženjem “Izvor dobročinstva”.

Povodom toga, danas je u prostorijama udruženja “Izvor dobročinstva” priređena svečanost povodom Dana nezavisnosti države Kuvajt. Tom prilikom, proglašeni su pobjednici nagradne igre – literarni rad na temu “Daleka zemlja, bliski ljudi.” Učesnicima su uručene vrijedne nagrade, a pobjednici su pročitali svoje radove.

“Vidjeli smo kako djeca znaju prepoznati ono što je dobro kod ljudi i prenijeti to na papir. Neki od radova su nas toliko dotakli da sam ih slao svojim prijateljima, pa su i njima izmamili suze na oči. Još jednom se zahvaljujem svim učesnicima koji su poslali svoje radove i tako pokazali da cijene i poštuju svoje donatore iz Kuvajta. Na kraju, želim da čestitam Dan nezavisnosti Države Kuvajt i zahvalim se njihovom narodu za sve dobro koje čine.”, rekao je predsjednik Udruženja, gospodin Ismir Karaga.

Svečanosti je prisustvovao i Drugi sekretar Ambasade Države Kuvajt, gospodin Saad el Hajiri, koji je imao samo riječi hvale za radove naših pobjednika. Pored toga, izjavio je veliko zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom između Države Kuvajt i Bosne i Hercegovine.

Comments Off on Svečano obilježen Dan nezavisnosti Države Kuvajt
Close