Radna posjeta,  Saradnja

Finansijska podrška udruženja “Izvor dobročinstva” prema MIZ Cazin i MIZ Višegrad

Udruženje “Izvor dobročinstva”, koje u svojim djelatnostima i aktivnostima se bavi i izgradnjom, obnovom te adaptacijom vjerskih objekata, do sada je realizovalo značajan broj projekata ove vrste. To su najčešće džemati koje se nalaze u manje razvijenim sredinama, kao i povratnički džemati, koji zbog svog socijalno-ekonomskog stanja nisu u mogućnosti da projekat u potpunosti realizuju sami.

Projekte ovog tipa udruženje “Izvor dobročinstva” je realizovalo u desetinama gradova, širom države Bosne i Hercegovine. Potpisivanjem ugovora, proteklih dana je uspostavljena saradnja sa dva medžlisa, kojima će Udruženje finansijski pomoći u adaptaciji, odnosno izgradnji džamija.

Medžlis IZ Višegrad je proteklih mjeseci uložio velik trud na izgradnji džamije u mjestu Orhaovci. Sam džemat je veoma aktivan, te već duže vrijeme, sa velikim žarom iščekuje izgradnju i otvorenje džamije u njihovom mjestu. Radovi na džamiji su velikim dijelom urađeni, oko 90% poslova, a udruženje “Izvor dobročinstva” se odazvalo apelu, te finansiralo završne radove na džamiji.

Slika 1 – predsjednik Udruženja, Ismir Karaga, predsjednik medžlisa IZ Višegrad, Bilal Memišević, te gospodin Hajrudin Ćuprija.

 

Pored projekta u Višregradu, udruženje “Izvor dobročinstva” je uspostavilo i saradnju sa medžlisom IZ Cazin. Radi se o projektu u džematu Puškari, gdje je nužno izvršiti adaptaciju džamije, obzirom na potrebe džemata. Ovim projektom bi se proširio korisni prostor, te povećala funkcionalnost džamije.

Slika 2 – Glavni imam MIZ Cazin, Said ef. Mujakić i predsjednik Udruženja, Ismir Karaga

„Naša podrška Cazinu i Višegradu ni ranije nije izostajala. U više navrata smo pomagali stanovištvo ovih krajeva kroz razne projekte. Ovog puta je to pomoć Islamskoj zajednici u vidu izgradnje i adaptacije džamija. Drago nam je da imamo priliku da budem dijelom ovih značajnih projekata, te se nadamo da će se ova saradnja u budućnosti nastaviti i kroz druge projekte, a sve kako bi muslimani u ovim krajevima imali bolje uslove za život. Ovi projekti se ne bi mogli realizovati bez nesebične podrške naroda Kuvajta, koja se realizuje putem Ambasade Države Kuvajt u Sarajevu, kao i organizacije Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta. U ime udruženja Izvor dobročinstva, te u ime svih onih koji će imati korist od njihovih donacija, a takvih je veliki broj, srdačno se zahvaljujem na velikoj podršci u kojoj ustrajavaju sve ove godine“, rekao je predsjednik udruženja “Izvor dobročinstva”, gospodin Ismir Karaga.

Comments Off on Finansijska podrška udruženja “Izvor dobročinstva” prema MIZ Cazin i MIZ Višegrad
Close