Adaptacija džamije,  Radni sastanak/saradnja

Potpisan ugovor za obnovu džamije u Bosanskom Dubočcu

Danas je u prostorijama udruženja “Izvor dobročinstva” upriličeno svečano potpisivanje ugovora o obnovi džamije u Bosanskom Dubočcu. Delegaciju medžlisa IZ su predvodili glavni imam, Muris ef. Abdurahmanović, te predsjednik medžlisa gospodin Ekrem Vugdalić, a dobrodošlicu ispred udruženja “Izvor dobročinstva” je izrazio predsjednik Ismir Karaga.

Džemat Bosanski Dubočac je džemat sa dugom i bogatom historijom i nalazi se na samoj granici Bosne i Hercegovine sa Hrvatskom. Nažalost, tokom agresije na RBIH džamija je porušena, ali su vrijedne džematlije nakon povratka u rodno mjesto izgradile novi objekat.

Obzirom na to da je džamija građena sa vrlo skromnim sredstvima te je, prije svega, stolarija u veoma lošem stanju, tim udruženja “Izvor dobročinstva” je aktivno radio na pripremi projekta i pronalaženju donatora za njenu obnovu.

“Nakon uvida u situaciju, udruženje “Izvor dobročinstva” je stavilo u prioritete džemat Bosanski Dubočac i obnovu džamije. Danas, hvala Allahu, nakon više mjeseci intezivnog rada na ovom, nama veoma značajnom projektu, došli smo do faze realizacije. Od velike je važnosti da džemati koji su udaljeni, a ovom slučaju na samoj granici naše domvine, osjete našu podršku. Zbog svega navedenog zahvalni smo donatorima koji su izrazili veliko razumijevanje i dali podršku ovom projektu, a to su Ambasada Države Kuvajt u Sarajevu, organizacija Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, kao i bratski narod Kuvajta,” rekao je predsjednik udruženja Izvor dobročinstva, gospodin Ismir Karaga.

Molimo Allaha da nagradi svakim dobrom one koji su dali svoj doprinos na ovom projektu.

 

Comments Off on Potpisan ugovor za obnovu džamije u Bosanskom Dubočcu
Close