Trenutne akcije

Realizovan projekat „Zimska odjeća“ za 61 učenika u Ugljeviku

Tim udruženja “Izvor dobročinstva” je protekli vikend posjetio opštinu Ugljevik i povratnička mjesta, gdje je saradnji sa lokalnim aktivistima realizovan projekat podjele „Zimske odjeće“ za 61 učenika iz 4 povratnička sela, nadomak Ugljevika.

Ovim projektom je obuhvaćena većina učenika iz sela Glinje, Atmačići, Trnava i Janjari, gdje su djeca dobila poklon bonove koje su koristili za odabir odjeće za predstojeću zimu. Ovaj projekat je realizovan i kao podrška održivom povartku, u čemu naše udruženje ustrajava dugi niz godina.

Roditelji, kao i sama djeca, nisu krili radost te su se zahvalili upravi udruženja Izvor dobročinstva, te  donatorima, dobrotvorima iz Bosne i Hercegovine koji su jednim dijelom učestvovali, kao i narodu Kuvajta, Ambasadi Države Kuvajt u Sarajevu, te organizaciji Kawafil iz Kuvajta koji su finansirali realizaciju ovog projekta.

Narednih dana udruženje Izvor dobročinstva će nastaviti sa realizacijom ovog projekta u drugim dijelovima naše domovine, a ovim putem pozivamo sve zainteresovane donatore da pomognu ovaj kao i druge projekte.

Comments Off on Realizovan projekat „Zimska odjeća“ za 61 učenika u Ugljeviku
Close