Radna posjeta,  Saradnja

Udruženje “Izvor dobročinstva” i fondacija “Muharem Berbić” potpisali memorandum o saradnji

Danas, 20. avgusta, u prostorijama fondacije „Muharem Berbić“ u Visokom, potpisan je memorandum o saradnji, kojem su se potpisane strane, fondacija „Muharem Berbić“ i udruženje Izvor dobročinstva, obavezale na saradnju na polju edukacije, naučno-nastavnih i istraživačkih projekata.

Cilj saradnje je unapređenje obrazovnog nivoa i školskog uspjeha za krajnje korisnike, prije svega djecu iz socijalno ugroženih porodica, te djecu bez jednog ili oba roditelja. S tim u vezi, radionice i edukacija će se vršiti za školske predmete kao što su matematika, fizika, te bosanski jezik i književnost.

„Raduje nas saradnja sa udruženjem “Izvor dobročinstva”, te podrška koju će nam pružiti u edukaciji djece, a to je ono što im danas možda i najviše treba. Vjerujemo da ćemo već u narednom periodu imati vidljive rezultate naših korisnika, što bi trebalo u konačnici pozitivno djelovati i na njihov školski uspjeh“, poručila je direktorica fondacije „Muharem Berberović“, gospođa Halida Sinanović-Sarač.

Udruženje “Izvor dobročinstva” je prepoznatljivo po tome što vodi brigu o jetimima širom Bosne i Hercegovine. Trenutno pomažu preko 2000 jetima kroz razne projekte, te je ovo još jedan u nizu projekata kroz koje se djeci bez jednog ili oba roditelja pružaju uslovi za bolji život i perspektivnu budućnost.

Udruženje “Izvor dobročinstva” je prepoznalo rad fondacije „Muharem Berbić“ i rezultate koje su postigli za relativno kratak period. Smatrali smo da je naša obaveza da pomognemo ovakav projekat, te je današnje potpisivanje memoranduma o saradnji prvi korak, koji će nadamo se biti plodonosan, a najviše za djecu koja će se okoristiti i steći znanje koje će nositi kroz život“, rekao je predsjednik Udruženja, gospodin Ismir Karaga.

Comments Off on Udruženje “Izvor dobročinstva” i fondacija “Muharem Berbić” potpisali memorandum o saradnji
Close