Radni sastanak/saradnja,  Saradnja

Potpisan ugovor za adaptaciju džamije Sofi Mehmed – paše u Banja Luci

Delegacija udruženja Izvor dobročinstva, predvođena predsjednikom udruženja prof. Ismirom Karagom, je u petak, 18. septembra prisustvovala inauguraciji banjalučkog muftije mr. Nusreta Abdibegovića. Poziv na ovakav značajan događaj je zasigurno velika čast za udruženje Izvor dobročinstva, na čemu smo posebno zahvalni, te i ovim putem upućujemo iskrene čestitike banjalučkom muftijstvu i samom muftiji, uvaženom mr. Nusretu Abdibegoviću.

Ovim povodom udruženje je reisu-l-ulemi dr. Husein ef. Kavazoviću, muftiji banjalučkom mr. Nusretu Abdibegoviću, te glavnom imamom medžlisa IZ Banja Luka Adnanu ef. Jusiću uručilo zahvalnice za dosadašnju saradnju.

 

 

 
Također, ovaj susret u Banja Luci je iskorišten i za zvanično potpisivanje ugovora sa medžlisom IZ Banja Luka. Potpisivanju ugovora su prisustvovali predsjednik Ismir Karaga, glavni imam medžlisa IZ Banja Luka Adnan ef. Jusić, te predsjednik medžlisa gospodin Kasim Mujičić.

Riječ je o finansiranju toplotnog sistema u Sofi Mehmed – pašinoj džamiji u Gornjem Šeheru,  gdje je odavno postojala velika potreba jer je skoro pa neuslovno odvijanje vjerskih aktivnosti u hladnim zimskim danima.

Dakle, riječ je o projektu na kojem su uprava medžlisa IZ Banja Luka i udruženje Izvor dobročinstva aktivno radili proteklih sedmica, te nas raduje da su se sada stekli i svi uslovi za realizaciju ovog projekta. S ovim projektom, udruženje Izvor dobročinstva nastavlja konituitet prisustva i pomaganja povratnicima u Banja Luci i tom dijelu Bosne i Heregovine, te se nadamo daljnoj saradnji.

Comments Off on Potpisan ugovor za adaptaciju džamije Sofi Mehmed – paše u Banja Luci
Close