Izvještaji

“DAN ZIMSKE RADOSTI”

U Tuzli, 13. januara 2019, pod pokroviteljstvom udruženja „Izvor dobročinstva“, realizovan je prigodan dječiji program pod nazivom „Dan zimske radosti“. Oko 600 posjetilaca imalo je te nedjelje priliku uživati u svim čarima koje zima donosi. Marljivi volonteri iz udruženja „Oaza“ pobrinuli su se da izmame osmijeh na lice velikom broju djece. Između ostalih, na zimskim radostima bilo je prisutno i 25 jetima koje stipendira „Izvor dobročinstva“, što nam je predstavljalo posebno zadovoljstvo.

Taj dan se na licima dječice, kao i roditelja, mogla vidjeti sreća i radost, uz pohvale i najbolje komentare usmjerene prema našem udruženju i svima onima koji su učestvovali na bilo koji način. Poslije slobodnog sankanja i igranja na snijegu počela su takmičenja, a svi znamo koliko djeca vole da se natječu. To je bio vrhunac, kako za djecu, tako i za roditelje koji su se natjecali u povlačenju konopca.

Nakon takmičenja, pet najuspješnijih takmičara dobilo je vrijedne nagrade. Sva prisutna djeca na stazi dobila su paketiće. Time je program zimskih radosti i zvanično završen. Istinsku radost roditeljima predstavljala je mogućnost da dane zimskih radosti provedu zajedno sa djecom.

Molimo Uzvišenog Allaha da primi od nas naš trud. Amin!

Comments Off on “DAN ZIMSKE RADOSTI”
Close